Becutan пенливо средство за деца со екстракт од овес и Д-пантенол 


Becutan пенливото средство за капење со екстракт од овес претставува исклучително блага формулација наменета за секојдневна хигиена и нега на кожата уште од првиот ден од раѓањето.

Поради клучната заштитна улога која кожата ја има над целиот организам, новото Becutаn пенливо средство во својот состав ја вклучува и природната состојка на заштитната обвивка со

која новороденчињата доаѓаат на свет, Glyceryl oleat. Екосертифицираниот екстракт од овес има изразено смирувачко дејство, Д-пантенолот, ја регулира влажноста на кожата и влијае на подобрувањето на нејзината заштитна функција, правејќи ја мека и еластична.

*Се препорачуваaт и за секојдневна употреба кај возрасни со чувствителна кожа подложна на иритации.


  • Не содржи сапун;
  • не содржи алкохол;
  • не содржи бои;
  • не содржи парабени;
  • има приспособена pH вредност;
  • содржи glyceryl oleat – природна состојка која придонесува за одржување на заштитната функција на бебешката кожа;
  • се препорачува и за секојдневна употреба кај возрасни со чувствителна кожа подложна на иритации.

Достапност

200ml

Email Facebook LinkedIn Tumblr

Поврзани производи