Becutan хидратантно млеко за тело 


Becutan млекото за тело е збогатено со состојки кои брзо ја рехидратираат детската кожа по капењето и ја урaмнотежуваат нејзината влажност. pH вредноста на Becutan млекото е неутрална и е приспособена кон потребите на чувствителната детска кожа, поради што овој производ овозможува интензивна нега. Содржи единствена комбинација на висококвалитетни супстанции, специјално формулирани да придонесат во одржување на одбранбениот механизам на кожата кај новороденчињата.

Бебешката кожа е многу потенка од кожата на возрасните. Не е отпорна и реагира на влијанијата од околината, особено во првите месеци од животот. Заради тоа, потребно е Вашето бебе да го негувате исклучително со производи кои имаат неутрална pH вредноста и помагаат во јакнењето на одбранбениот механизам на кожата.


  • Клинички тестиран;
  • развиен во соработка со дерматолозите и педијатрите;
  • се препорачува и за употреба и кај возрасни со чувствителна кожа;
  • избалансиранa pH вредност;
  • не содржи алкохол;
  • не содржи парабени.

Достапност

200-400ml

Email Facebook LinkedIn Tumblr

Поврзани производи