Becutan маст со рибино масло


Негата на бебешката кожа започнува од првиот ден по раѓањето, Becutan маста со рибино масло е производ, создаден токму за ваквите почетоци.

 

Зошто?

Becutan маста содржи рибино масло богато со витамин А, неопходен за правилно формирање на епидермисот и одржување на неговата природна заштитна функција, на што особено треба да се внимава при нега на кожата кај новороденчиња. Воедно ја помага и ја забрзува регенерацијата на иритираната кожа, како и на кожа оштетена од топлински или хемиски агенси. Хипоалергената формулација штити од појава на сува, црвена и надразнета кожа.

Ја храни сувата кожа, правејќи ја мазна и еластична. Се нанесува на чиста и сува кожа, во тенок слој, со благо втривање 2-4 пати на ден.


  • Клинички тестиран
  • богато со витамин А;
  • за нега и заштита на бебешка кожа;
  • за нега на сува, испукана и груба кожа, склона кон лупење;
  • превенира појава на црвенило на кожата од потење и триење;
  • за заштита на појава на црвенило и иритација на кожата во пеленската регија;
  • за нега на кожата после сончање.

Достапност

25ml

Email Facebook LinkedIn Tumblr

Поврзани производи