Becutan пелени

ПОМЕКИ

Новите Becutan пелени се извонредно меки и тенки, површинскиот слој на пелената содржи поголем процент на природни материјали, поради што допирот со чувствителната бебешка кожа е исклучително нежен.


БЕЗ СТРАНИЧНО ПРОТЕКУВАЊЕ

Имаат еластични странични бариери коишто не дозволуваат протекување на нечистотиите. Изработени од  материјали кои овозможуваат кожата да дише.


ПОТЕНКА И ПОДОБРЕН АНАТОМСКИ ОБЛИК

Becutan пелените се анатомски обликувани за да го осигураат и следат правилниот развој на бебето во различни фази на неговиот раст.


ПОГОЛЕМА ЕЛАСТИЧНОСТ

Подобрена е флексибилноста на еластичните делови во пределот на појасот. Новата Becutan пелена е извонредно еластична во предлот на појасот и целосно се прилагодува кон  слободните движења на бебето, како би се постигнала максимална удобност во најактивниот период од денот, а истовремено би се подобрила и ноќната функција на пелената.


АЕРО - ПРОПУСТЛИВИ

Површинскиот слој на пелената е со аеро- пропустлива текстура, што овозможуваат кожата непречено да дише.


ПОДОБРЕНА АПСОРПЦИЈА

Впивливоста , како и брзината на апсорпција се едни од најважните карактеристики на новата Becutan пелената. Благодарение на супер впивливиот слој со структура на микрогранули, како и на дистрибутивниот слој кој овозможува нечистотиите од пелената рамномерно да се распоредат по целата нејзина должина, бебешката кожа ќе остане сува и заштитена и повеќе часови по повивањето.

  • Помеки;
  • без странично протекување;
  • потенка и подобрен анатомски облик;
  • поголема еластичност;
  • аеро - пропустливи;
  • подобрена апсорпција.

Достапност:

Стандард пакувања величини 2,3,4,5

Jumbo пакувања величини 2,3,4,5,6

Jumbo + пакувања величини 4 и 5


Email Facebook LinkedIn Tumblr

Поврзани производи