Приказната на „Becutan“ е цврсто втемелена врз љубовта и грижата кон децата, а самото име настанува како синергија од два збора: BEBE + CUTIS (lat. површински слој на кожата).


Почнувајќи од 1978 година, брендот „Becutan“ со само 5 производи станува неизоставен дел од детството на илјадници деца. По повеќе од четири децении постоење, „Becutan“ е сè уште доследен во одржувањето на врвниот квалитет на сите свои производи, што е најцврст темел за нашата долгогодишна традиција и сè уште е синоним за нежност и врвна нега кој се пренесува од генерација на генерација.


Денес портфолиото на „Becutan“ содржи над 30 основни типови производи со над 50 различни форми на пакувањa. Сите производи се клинички и дерматолошки тестерани и се развиени во соработка со педијатри и со дерматолози. Изработени се од врвни суровини со потврден квалитет кои соодветствуваат со Европските директиви за квалитетен производ наменет за нега на детската кожа. Производствениот процес е подложен на константна проверка на влезните материјали и готовиот производ, и се одвива во согласност со GMP - стандардите (Good Manifacturing Practice) стандарди на добра производствена практика, највисоки во оваа индустрија. Носечки сегмент на портфолиото се производите наменети за нега и заштита на бебешката и детска кожа со исклучително благи формулации изработени по уникатни рецептури, сигурни за употреба уште од првиот ден по раѓањето.

.

Достапни на повеќе од 10 пазари во светот, со продадени повеќе од 250 милиони парчиња производи, „Becutan“ е синоним за традиција, постојан квалитет, доверба и лојалност. Лидер во колекцијата е детскиот крем со продадени над 50.000.000 парчиња.

.

Она што го прави „Becutan“ навистина посебен и ја потврдува неговата цврста позиција на пазарите е колективна перцепција за него како домашен бренд, што исто така укажува на силната врска со крајниот купувач, секако градена низ децениите. Нашата постојана работа и растот на „Becutan“ и понатаму продолжуваат, а појдовна и крајна точка на сè што правиме е нашата искрена љубов кон децата.


Нежно уште од првиот допир...